– ADVERTENTIE –

De Evers Forest: unieke cultivator inzetbaar op twee werkdieptes

De basis voor een goede oogst begint bij voeding, vocht en de bodem. De cultivator helpt om de bodem gezond, goed doorwortelbaar en waterdoorlatend te maken. Tegelijkertijd zijn daarbij gewasresten en stoppels los te trekken en in te werken.

De Evers Forest vastetandcultivator biedt de ideale mogelijkheid om in één werkgang op twee werkdieptes te werken. Dieper om eventuele storende lagen te doorbreken en de grond open te breken en oppervlakkiger, om de grond los te maken, zaaibed klaar te leggen of om stoppels en groenbemesters los en in te werken.

De machine is zowel geschikt voor de voorjaarsbewerking als voor na de oogst. In het voorjaar om de grond klaar te leggen voor het zaaibed en na het oogsten om organisch materiaal (gewas- en stoppelresten en groenbemesters) in te werken. De cultivator is inzetbaar op een werkdiepte tot 50 cm.

Grondbewerking op elke gewenste diepte

De Forest-cultivator is veelzijdig en flexibel. De grote vaste tanden met een vrije doorlaat onder het frame zorgen ervoor dat de grond op elke gewenste diepte tot 50 cm te bewerken is. De intensiteit van de bewerking hangt af van de tandafstand, de werkdiepte en uiteraard ook de keuze van de tanden en beitels. Hoe korter de afstand tussen de tanden in het frame, hoe intensiever de bodembewerking is. Door de tanden in meerdere rijen te plaatsen, komt er voldoende ruimte in het frame waardoor het opstropen en vollopen van het frame minder snel optreedt.

Om een goed zaaibed te creëren brengen de tanden van de Forest-cultivator frisse grond omhoog. Vervolgens drukt de buizenrol of andere nalooprol de bodem optimaal aan. De rol regelt tevens de werkdiepte van de machine. Verder zorgt de rol voor egalisatie en verkruimeling van de grond. Deze cultivator draagt bij aan een verbetering van de wateropname en toename van het zuurstofgehalte in de bodem. Hiermee is bodemerosie te voorkomen en verbetert de bodemkwaliteit. Evers biedt een uitgebreid assortiment aan rollen, voor een goede vlaklegging, verkruimeling en/of het aandrukken van de bewerkte grond.

Werken op twee diepte niveaus

De unieke eigenschap van de Evers Forest-cultivator is het werken op twee werkdieptes. Dit biedt de mogelijkheid om zowel op lichte- als op zware grond en op moeilijk bewerkbare delen in één werkgang de grond op twee dieptes te bewerken. Ook is hiermee in één werkgang op 50 cm diep te woelen en tegelijkertijd de stoppels te bewerken met een ganzenvoetbeitel op 10 cm diepte. De achterste rij tanden is door middel van een hydraulische cilinder gedeeltelijk tot geheel uit het werk te heffen. Daardoor zijn moeilijk bewerkbare delen van het land, zoals kopakkers, toch op elke gewenste diepte te bewerken. Want neemt de wielslip toe, dan volstaat het hydraulisch opheffen van de tweede rij tanden. Zo is elke bodem toch op de gewenste diepte te bewerken.

Etage uitvoering. Met deze cultivator kan de grond gelijktijdig op twee diepteniveaus bewerkt worden.


Beide rijen tanden even diep.


Bodemprofiel bewerking etage-uitvoering: voorin 6 cm beitel en achterin 25 cm ganzevoet.


Achterste rij tanden 20 cm uitgeheven.


Tanden en beitels voor elke grondsoort

Verschillende grondsoorten vragen eigen tanden en beitels. Evers heeft voor elke grondsoort en alle omstandigheden een passende tand en beitel. Dit varieert van een liftende werking in de bodem tot een meer mengende werking. Door de verschillende typen cultivatortanden en -beitels is de Forest vastetandcultivator geschikt voor alle grondsoorten.

De cultivator is ook met rechte tanden (Evers MT-tanden) als niet-kerende grondbewerking machine leverbaar.

Met verschillende werkbreedtes is de Forest geschikt voor elke pk-klasse.

Voordelen van het cultiveren met de Evers Forest cultivator:

  • in één werkgang op twee werkdiepten werken
  • mogelijkheid om tegelijkertijd met verschillende beitels de grond te bewerken
  • verbetering van de waterdoorlaatbaarheid van de bodem
  • breekt de bodem open en brengt zuurstof in de grond
  • vraagt minder vermogen dan ploegen
  • bodemlagen blijven intact -> beter bodemleven
  • organische stof blijft hoger in de grond
  • toenemende werking van de organische stof in de bodem

Evers biedt een zeer uitgebreid programma van cultivatoren, woelers en bemesters en is pionier op het gebied van grondbewerking. Evers heeft de juiste oplossing voor uw specifieke omstandigheden!

Meer informatie over Evers oplossingen: www.eversagro.nl