– ADVERTENTIE –

Man@Machine wil revolutie

Landgenoten, als er toch iets is waarover alle boeren het eens zijn dan is dat wel het belang van opnemen van groenbemesters in het teeltplan. De voordelen van groenbemesters werden volop beschreven en getoond in jaargang-2018 van ‘GROND!'.


Wetenschap van de effecten van groenbemesters groeit, daarover zal veel worden gepubliceerd in alle landbouwbladen, we gaan een groene revolutie meemaken.

Groene revolutie op blauwe machines.

M@M wil de boeren bewapenen, vreedzaam wel te verstaan.

Op alle blauwe Treffler machines zijn zaaimachines te monteren, indien gewenst meerdere op een machine.

  1. De Treffler onkruideg kan tot 12 meter worden uitgevoerd met een hydraulisch aangedreven pneumatische zaaimachine waarbij het zaad voor de eerste rij tanden wordt uitgestrooid. Dit maakt een eenvoudige en snelle uitzaai mogelijk bij de laatste keer eggen in granen en maïs. Deze zaaimachine is door boeren zelf te monteren, Treffler heeft een opbouwset, incl. trapje gereed liggen.
  2. Alle cultivatoren van Treffler hebben meerdere zaaimogelijkheden: breedwerpig zoals bij de eg, uitgeworpen voor de eg die achterop de cultivator zit, of gecombineerd met nog een extra zaaimachine die het zaad door een buis achter de tanden direct achter de beitel in de vochtige grond weglegt. Deze variant met twee zaaimachines maakt het mogelijk om grove zaden gescheiden van fijne zaden voldoende op diepte weg te leggen tijdens het oppervlakkig lostrekken van de grond. Een veilig platform met een trapje erheen maakt vullen eenvoudig.
  3. De grotere getrokken cultivatoren kunnen worden uitgevoerd als een volwaardige zaaimachine, al dan niet gecombineerd met de breedwerpige variant als op de eg. Een zaadbak van 2000liter kan zowel op de machine als voorop de trekker worden gemonteerd.
  4. Tot slot de speciale direct-zaai uitvoering van een Treffler cultivator. Deze heeft minder tanden in het frame, speciale kouters om goed in de harde grond binnen te dringen, een zaaimachine voor grove zaden achter de tanden uitgeworpen plus een breedwerpig voor verstrooiing aan de eg. Ideaal voor zaaien in de stoppel.Al met al, zorg voor meer blauw op land

Man@Machine 

Molenstraat 4

4364 AA Grijpskerke

Nederland


T: + 31(0) 6 300 35 123

E: info@manatmachine.com

W: www.manatmachine.com